Uw debiteurenbeheer digitaliseren: een gevaar, of een uitkomst?

doorQllect.nl

Uw debiteurenbeheer digitaliseren: een gevaar, of een uitkomst?

De digitalisering in de financiële wereld is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Ook op het gebied van debiteurenbeheer. Steeds meer transformeert de wereld van debiteurenbeheer van een menselijk proces naar een digitaal proces. Is de digitalisering van debiteurenbeheer een gevaar of een uitkomst?

Bij veel van onze klanten bestaat in het begin twijfel. Is een digitaal proces voldoende klantgericht of biedt het vooral efficiëntievoordelen voor hun organisatie? Is er in het digitale proces nog ruimte voor menselijk contact of oog voor de persoonlijke situatie van de debiteur?

In een tijdperk waar klantbeleving centraal staat, is digitalisering noodzakelijk. Een nieuwe generatie consumenten verwacht direct een oplossing voor problemen, continu beschikbaarheid en vooral gebruiksgemak en flexibiliteit. Deze verwachtingen hebben direct invloed op uw contactmomenten met de consument en dus zeker ook uw debiteurenbeheer.

Wij zijn van mening dat de menselijke factor altijd een belangrijke rol zal spelen. Digitalisering moet niet betekenen dat de menselijke factor komt te vervallen, maar het moet juist de klantervaring verbeteren. Qllect.nl helpt u daarbij.

Door uw eigen klantenportaal in te richten geheel naar uw wensen en uw proces, geeft u uw klanten een continu beschikbaarheid van hun facturen. Elke debiteur is uniek. Uw klanten kunnen online hun eventuele klachten registreren, zodat u deze efficiënt en consequent kunt behandelen.

Doordat uw klanten direct inzicht hebben in hun facturen, zullen uw facturen sneller betaald worden. Daarnaast is het betaalproces binnen Qllect.nl makkelijk gemaakt voor uw klanten, zodat uw facturen online betaald kunnen worden.

Qllect.nl digitaliseert alle randzaken van het debiteurenbeheer, maar u behoudt altijd zelf de controle. Zo ontstaat er meer ruimte voor het echte mensenwerk: het persoonlijk contact met uw klanten.

Over de auteur

Qllect.nl administrator

Geef een reactie