“Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!”

doorQllect.nl

“Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!”

December is begonnen! Het einde van het jaar nadert. Nadat u weer de traditionele Decemberstress doorstaan heeft, heeft u wellicht nog even tijd om terug te blikken over het voorbij gevlogen jaar 2017 en uw doelstellingen voor 2018 nog eens te bekijken. Vergeet dan zeker uw debiteurenbeheer niet!
Openstaande facturen kunnen grote invloed hebben op de financiële gezondheid van uw organisatie. Misschien heeft u zelfs de ervaring dat u een goede relatie met uw klant verloren bent door een openstaande post.
Denkt u bij uw debiteurenbeheer ook weleens: “Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!” Heeft u het goede voornemen om in 2018 uw debiteurenbeheer te optimaliseren? Dan bent u zeker benieuwd naar de voordelen van een consequent, overzichtelijk en flexibel debiteurenproces. Lees dan verder…

Wat is het voordeel van het optimaliseren van uw debiteurenbeheer?
Wist u dat uw liquiditeitspositie en uw DSO in relatief korte tijd fors kan verslechteren? Wist u dat wanneer u de teugels van uw debiteurenbeheer, om welke reden dan ook, laat vieren u een financieel risico neemt? Wanneer u constant aan het roer van uw debiteurenbeheer blijft staan, kunt u zelf invloed uitoefenen op uw betalingsproces.

Verlagen van uw risico
Wanneer u vroeg tijdig, na het vervallen van de betalingstermijn, contact met u klant opneemt komt u er in een vroeg stadium al achter wat de reden is dat uw klant niet tijdig betaald heeft. Hierdoor kunt snel anticiperen op de situatie. U kunt met uw debiteur afspraken maken of andere maatregelen nemen om verdere schade te voorkomen.

Verhoog de klanttevredenheid
Een belangrijke reden voor het uitblijven van de betaling van uw klant, kan zijn dat uw klant niet akkoord is met uw factuur. Door deze oorzaak tijdig te achterhalen, zorgt u er niet alleen voor dat de factuur sneller betaald zal worden, hiermee verhoogt u ook de klanttevredenheid van uw debiteur. Daarnaast geeft het u een goed inzicht hoe uw klanten de kwaliteit van uw organisatie ervaren.

Verbeter uw cashflow

Uw openstaande posten is een aanzienlijk deel van uw werkkapitaal. Het consequent benaderen van uw debiteuren zal resulteren in een snellere betaling van uw facturen. Het levert u direct liquide middelen op.

Qllect.nl
kan u helpen om snel grote stappen te maken in het optimaliseren van uw debiteurenbeheer en biedt u hiervoor de perfecte oplossing. Samen met u realiseren wij een optimaal debiteurenbeheer, waarbij u al snel positieve resultaten zult zien.
Een direct voordeel is de aanzienlijke kostenbesparing waarvan u zult profiteren. Met Qllect.nl kunt u efficiënter werken, krijgt u eerder de betalingen binnen van uw vervallen facturen. Hierdoor bespaart u niet alleen geld, maar ook kostbare tijd en moeite die u nu anders kunt inzetten. Dat willen we toch allemaal?

Over de auteur

Qllect.nl administrator

Geef een reactie