Betalen uw klanten al via iDEAL? In 2018: iDEAL voor iedereen via bankierenapps.

doorQllect.nl

Betalen uw klanten al via iDEAL? In 2018: iDEAL voor iedereen via bankierenapps.

Betalen uw klanten al via iDEAL?
In 2018: iDeal QR voor iedereen!

Het gebruik van iDEAL voor veilige, cashloze betalingen tussen consumenten heeft in 2017 een grote vlucht genomen. Die betalingen zijn mogelijk met betaalverzoeken via bankapps en bijvoorbeeld via Marktplaats.

De sterke groei van iDEAL is mede te danken aan de nog steeds snel groeiende online handel (e-commerce) in Nederland. iDEAL groeide de afgelopen jaren echter sneller dan de markt, waardoor het een marktaandeel van 57 procent in de e-commerce heeft verworven. Inmiddels bieden webwinkels uit 60 landen iDEAL als betaalmiddel aan Nederlandse consumenten aan. Buiten de traditionele e-commerce heeft iDEAL ook een sterke positie ingenomen, bijvoorbeeld voor het online betalen van facturen, gemeentebelastingen, prepaid telefoontegoeden en verkeersboetes.

In 2018: iDEAL QR voor iedereen

In 2018 gaan banken hun mobiele apps uitbreiden met de mogelijkheid om iDEAL QR-codes te scannen. Alle 8 miljoen Nederlandse gebruikers van mobiele bankapps kunnen dan iDEAL QR-codes op kassabonnen, papieren facturen, aanmaningen of beeldschermen met hun smartphone scannen. Zo kunnen ze in nog meer situaties veilig met iDEAL betalen.

iDEAL en Qllect.nl

Wilt u ook uw klanten de gelegenheid geven om hun facturen via iDEAL te betalen? Dat kan in Qllect.nl heel gemakkelijk via een klantenportaal (geheel in uw huisstijl). Uw klanten kunnen hier hun facturen inzien en direct betalen.

Mocht uw klant alsnog niet betalen, worden er via Qllect.nl automatisch herinneringen en aanmaningen verzonden (online en offline) allemaal voorzien van een betaallink en een QR-code.

Zo speelt u dus heel gemakkelijk in op de behoefte van uw klanten én voorziet u uw klanten in betaalgemak, waardoor uw rekeningen sneller betaald zullen worden.

U bent dus helemaal gereed voor de sterk groeiende vraag naar online betaalmogelijkheden.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies of presentatie.

Over de auteur

Qllect.nl administrator

Geef een reactie